"Van uitstel komt afstel"

Er is een gezegde dat steeds weer door de hoofden van de kinderen speelde: ”Van uitstel komt afstel.” Maar deze keer lieten ze dat niet gebeuren. In de periode van het Wad hadden ze nog een open excursie staan naar het gemaal. Het was een uitje waar iedereen naar uitkeek, en deze keer zou het doorgaan.

De omstandigheden waren perfect. De zon scheen een beetje, niet te fel, maar precies genoeg om de dag aangenaam te maken. Er waren vrolijke gezichten overal. Samen met moeder Maartje, die bekend stond om haar uitgebreide kennis over het gemaal, gingen we op pad. 

Bij het gemaal aangekomen, werden de kinderen ondergedompeld in nieuwe kennis. Ze leerden over de techniek en het belang van de gemalen voor Texel.  Het was een leerzame en boeiende ervaring.

Volgende week stond er weer iets op de planning: op woensdag moeten de kinderen hun fietsen meenemen en zwemkleding. De rest van de week is een gewone lesweek zijn (we zijn immers een schoool), met uitzondering van donderdag. Op die dag worden de getuigschriften uitgereikt, een belangrijk moment voor iedereen. Bovendien eindigen we die dag met een bezoek aan het Glazen Huis.

Om 13.45 uur komen alle klassen in het Glazen Huis om een lied te zingen. Het wordt een lied van afscheid, want we nemen afscheid nemen van klas 6. Na het zingen is er een verrassing voor alle kinderen: een ijsje en begint de vakantie!

thumbnail_IMG_7655 thumbnail_IMG_7655