aanmelden vrije school1

Informatie en toelating.

Geïnteresseerde ouders kunnen de school bellen om een afspraak te maken met de schoolleider. U krijgt dan informatie over de school en de achtergrond van het vrijeschool onderwijs. Daarna volgt een rondleiding door de school.

Wij vinden het natuurlijk fijn als u voor uw kind de keuze maakt om onderwijs te gaan volgen op Stella Maris. Als u daarvoor kiest krijgt u een inschrijvingsformulier waarmee u de aanmelding formeel kunt maken. Onderaan deze pagina kunt u dit formulier ook downloaden. Tegen de tijd dat uw kind vier jaar wordt krijgt u een uitnodiging voor een kennismaking met een van de kleuterleerkrachten. Zij zal u ook bekend maken met de dagelijkse gang van zaken in de klas en een intake-formulier met u invullen. Er kunnen dan ook afspraken gemaakt worden over eventuele wen-dagen.

Voor kinderen die naar Texel verhuizen en daarmee van basisschool wisselen geldt in principe dezelfde procedure als hierboven wordt beschreven. Daarnaast wordt er door een leerkracht, de IB-er of de schoolleider van Stella Maris contact opgenomen met de school waar het kind vandaan komt. Kinderen die van een andere vrijeschool komen hebben voorrang bij plaatsing op Stella Maris.

Als er op een vorige school een traject loopt voor extra ondersteuning of een verwijzing voor het Speciaal Basis Onderwijs zal Stella Maris samen met de ouders kijken of zij een antwoord kan geven op de onderwijsvraag van het kind. Als dit niet het geval is zullen we samen een juiste onderwijsplek voor uw kind zoeken.

Leerlingen van een andere school op Texel

Wilt u uw zoon of dochter aanmelden op Stella Maris en komt u van een andere school op Texel? De scholen op Texel hebben samen afspraken gemaakt over de instroom van leerlingen die van een andere Texelse school komen. U kunt in principe direct contact opnemen met onze school dan plannen we een kennismakingsgesprek. Dit kan nadat u bij uw huidige school gemeld heeft dat u zich aan het ori├źnteren bent bij een nieuwe school.

 

 

aanmelden vrije school2

Aanmeldingsformulier

Om uw kind(eren) in te schrijven, vragen we u om het aanmeldingsformulier te downloaden en in te vullen. Het formulier kunt u op school inleveren.

Aanmeldformulier Stella Maris Vrije School Texel